Seuraa meitä instagramissa: #kennelcomeback


Kävijöitä sivuillamme 1.1.2016 alkaen
hieroja Kangasala

Yhteystietomme:

Eila ja Maria Ripatti
19420 Mansikkamäki
gsm 050 4113536
ripatti.eila@gmail.com


HISTORIAKun olin 4vuotias ollessani päivähoitopaikassani oli pystykorva, joka oli ainut leikkikaveri kun talon lapset olivat jo isoja koululaisia. Leikin koiran kanssa mm. kauppaa jolloin vuorotellen vaihdettiin asiakas/kauppias- systeemillä. Koira oli joka aamu minua vastassa, kun sisarukseni veivät minut kouluun mennessään hoitopaikkaani. Kyseinen koira osasi myös paljon kaikkia temppuja joita opetin myös omalle pystykorvalleni jonka hain naapurista ollessani 10-vuotias.

Tuo koira menehtyi myöhemmin päästessään tilaan, johon oli laitettu rotanmyrkkyä. Surin sitä kovasti. 14-vuotiaana hankin ensimmäisen saksanpaimenkoira uroksen. Myöhemmin hankin ensimmäisen saksanpaimenkoiranartun ja pennutin sitä kaksi kertaa v.1969-1970. Asuessani kaupungissani hankin welsh gorgi nartun, jolla oli pennut v. 1984. Nuo koirat elävät muistoissani. Ovat poistuneet keskuudestamme luonnollisen poistuman kautta.

Muutettuani maalle tuli taas tilaa saksanpaimenkoiralle ja vuonna 1992 sain perheeltä syntymäpäivälahjaksi Frau Fortuna Fräuleinin, tutummin Neron. Nerosta tuli v. 1996 FIN KVA. Neron kanssa kilpailtiin jäljellä joka vuosi ja se suoritti vielä 10-vuotiaana pelastusjäljen. Nero eli 12-vuotiaaksi ja kuoli luonnollisen kuoleman läsnä ollessani. Se oli maailman viisain koira. Puskaradion kautta meille tuli hälytystehtäviä jolloin etsimme hyvällä menestyksellä kadonneita koiria, esineitä ja jopa kilpikonnaa, joka oli karannut. Nero jäljestikin ihan oikein tuota konnaa, mutta etsintä piti keskeyttää kovan ukkosmyrskyn takia ja konna oli löytynyt seuraavana päivänä samalta suunnalta jossa etsintä keskeytettiin. Lisäksi Nero esiintyi myös tv:ssä kympin uutisten loppukevennyksessä laskien pulkalla mäkeä ja tuoden pulkan uudelleen ylös. Linkki loppukevennykseen: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/elaimellista-menoa-nautitko-pulkkamaesta-yhta-paljon-kuin-tama-koira/4597232

Kävin Kennelliiton kasvattajakurssin iltakurssina, joka kesti koko viikon Kuopiossa vuonna 1975. Kasvattajasitoumuksen allekirjoitin vuonna 1976. Ensimmäiset SPL kasvattajapäivät v.1994 ja kennelnimi Comeback on ollut vuodesta 1994. Lisäksi suoritimme Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajakurssin Marian kanssa yhtä aikaa vuosina 2001-2003. SPL kasvattajat Eila nro 47 ja Maria nro 48. Lisäksi Maria suoritti kennelliiton kasvattajakurssin vuonna 2009.

Jalostukseen olemme käyttäneet terveitä ja koulutettuja koiria, jotka aviomies Aimo on kouluttanut. Aimo on kilpaillut jäljellä, mutta harrastuskokemusta löytyy myös haun ja viestin parista. Lisäksi Aimo koulutti kaksi jalostustarkastetuiksi. Näyttelyissä käymme useasti vuodessa.

Erityinen kiinnostus minulla on eläinten synnytykset. Olen ollut seuraamassa ja avustamassa koirien, kissojen, lehmien, lampaan ja Shetlannin-ponin synnytyksissä. Kaikki meidän kennelnimemme saaneet pennut ovat meillä syntyneitä. Olen avustanut myös vieraiden koirien synnytyksissä ja voin edelleen myös avustaa, mikäli joku kokee tarvitsevansa konkreettista apuani ja tietoani.

Eila.